Zaloguj się

Przyjmowanie cookies (ciasteczek) musi być włączone w Twojej przeglądarcePomoc dla "Przyjmowanie cookies (ciasteczek) musi być włączone w Twojej przeglądarce"

Czy jesteś w tym serwisie po raz pierwszy?

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Politechnika Śląska z siedzibą przy ul. Akademicka 2A, 44-100 Gliwice.
  2. Z Inspektorem Ochrony Danych na Politechnice Śląskiej można się skontaktować za pośrednictwem adresu e-mail: iod@polsl.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu udziału w Konkursie "O złoty indeks Politechniki Śląskiej".
  4. Podstawą do przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest wyrażona zgoda, art. 6 ust. 1 lit. a) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO). W przypadku gdy uczestnik nie ma ukończonych 16 lat, zgodę musi wyrazić rodzic (opiekun prawny).
  5. Dostęp do Pani/Pana danych osobowych będą mieć wyłącznie pracownicy Politechniki Śląskiej upoważnieni do przetwarzania danych osobowych w niezbędnym zakresie.
  6. Pani/Pana dane osobowe nie będą ujawniane innym podmiotom, z wyjątkiem przypadków przewidzianych przepisami prawa; zgodnie z Regulaminem informacja o zostaniu laureatem Konkursu zostanie przekazana Szkole, do której uczęszcza laureat.
  7. Pani/Pana dane będą przechowywane przez trzy lata od ogłoszenia wyników Konkursu.
  8. Posiada Pani/Pan prawo żądania dostępu do treści swoich danych oraz prawo do: ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu; w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych przysługuje Pani/Panu prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.
  9. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
  10. Podanie danych jest dobrowolne, jednak konieczne do udziału w Konkursie "O złoty indeks Politechniki Śląskiej".
  11. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.